Vapenlös

Omslagsfoto: Lise Svelander
Omslagsdesign: Alexandra Lundquist

Cecilia Ekhem
Författarfoto: Lise Svelander, Blickst


Vapenlös 

Ny roman 2020


Oktober 2020 kom andra romanen Snart dansar du åter som ljudbok. Om detta, romanen Vapenlös och livet med ME berättar Cecilia i intervjun hos Radio Västernorrland som du kan höra här. Ljudboken producerade Bookea som grädde på boksläppsmoset 2020. I juni släpptes nämligen romanen Vapenlös på Visto förlag.


Denna nya roman är en form av Himalayavandring där författandet har pågått sakta under många år. Skrivandet liksom all annan aktivitet försvåras av den kroniska sjukdomen ME, men Cecilia kan skriva några rader om dagen om det görs liggande och med smärtlindrande medicin. Det är under dessa korta pass romanen Vapenlös har blivit till. Pressmeddelandet finns här och längre ner på sidan hittar du omdömen om boken och författarbilder. Vill du köpa en signerad bok, swisha 150 kronor och din postadress som meddelande till nr 079-051 78 29. En del av summan skickas till ME-forskningen via Open Medicine Foundation.

Release hölls via en livesändning på Facebook som du kan se i efterhand här! 

Vapenlös är en roman om att finna sitt sammanhang och om att väcka glöden i den själ som göms i en begränsad kropp.


När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.


”Cecilia Ekhem har en enastående förmåga att trovärdigt skildra människor som blir som nära vänner och berör mig på djupet. Återigen en känslosam roman som har både bredd och djup.”

Agneta Norrgård, boktipsare i Sveriges Radio och SVT


”Jag blev drabbad av den närmast kroppsliga insikten hur det kan vara att leva som kroniskt sjuk, men också av hur mycket mening stark vänskap och kärlek ger livet.”

Birgitta Ingebrand, bibliotekarie


”I Cecilia Ekhems roman Vapenlös är hjältinnan Marion visserligen stilla i rummet men ändå i en förunderligt stark rörelse, på en varm och spännande resa, där kärleken och vänskapen är vägen framåt.”

Sara Olsson, författare och förläggare, Ordlust förlag


Köplänkar till Vapenlös:
Visto säljer boken här

Bokus säljer boken här
Adlibris säljer boken härLäsarnas röster om Vapenlös

”Feelgood men med svärta och djup”  -  5 stjärnor av 5 möjliga

”Spännande och vacker vardagsskildring”  -  5 stjärnor av 5 möjliga

”Att få följa Marions spännande resa, som sker i ett enda rum - eftersom hon inte kan ta sig längre än så - men samtidigt både ner genom tiden och ut i världen, buren av ett skönt språk, är en ytterst angenäm upplevelse!”

”Gripande, välskriven, bladvändare.”

”En sån där bok som är spännande men man ändå mår bra av! Årets sommarbok. Lätt!”

”Legat vaken i natt och sträckläste boken. Wow, bara wow!”

”Den gick inte att sluta läsa. Så fint flödade rader kring liv som förändras av sjukdom, relationer, spänning, sorg, kärlek samt omtanke om livet och det och de vi har omkring oss.”

”Jag är ju ingen ”bokmal” precis men den här boken kunde jag knappt slita mej ifrån. Du skriver med ett djup och spänning som verkligen berör.”


”Framförallt målas en bild av varma, solidariska människor jag vill lära känna mer!”

Författarfoton och bokbilder

Bilderna får efter överenskommelse användas till texter som handlar om romanen Vapenlös av Cecilia Ekhem. Hör av dig via kontaktformuläret på startsidan, om du vill ha någon bild i högre upplösning. Omslagsfotot är taget av Lise Svelander och formgivningen är gjord av Alexandra Lundquist, Visto förlag. Författarbilderna som inte är privata är fotade av Lise Svelander på Blickst. Ange detta om bilderna används.