Vapenlös

Juni 2020 släpptes romanen Vapenlös på Visto förlag.


Denna nya roman är en form av Himalayavandring där författandet har pågått sakta under sex år. Skrivandet liksom all annan aktivitet försvåras av den kroniska sjukdomen ME, men Cecilia kan skriva några rader om dagen om det görs liggande och med smärtlindrande medicin. Det är under dessa korta pass romanen Vapenlös har blivit till.


Omslagsfoto: Lise Svelander
Omslagsdesign: Alexandra Lundquist

Författarfoton och bokbilder

Release hölls via livesändning på Facebook som du kan se i efterhand här! Den första kvarten var stillsammast för att fler skulle kunna delta. 

Vapenlös är en roman om att finna sitt sammanhang och om att väcka glöden i den själ som göms i en begränsad kropp.


När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.


”Cecilia Ekhem har en enastående förmåga att trovärdigt skildra människor som blir som nära vänner och berör mig på djupet. Återigen en känslosam roman som har både bredd och djup.”

Agneta Norrgård, boktipsare i Sveriges Radio och SVT


”Jag blev drabbad av den närmast kroppsliga insikten hur det kan vara att leva som kroniskt sjuk, men också av hur mycket mening stark vänskap och kärlek ger livet.”

Birgitta Ingebrand, bibliotekarie


”I Cecilia Ekhems roman Vapenlös är hjältinnan Marion visserligen stilla i rummet men ändå i en förunderligt stark rörelse, på en varm och spännande resa, där kärleken och vänskapen är vägen framåt.”

Sara Olsson, författare och förläggare, Ordlust förlag


Köplänkar till Vapenlös:
Visto säljer boken här

Bokus säljer boken här
Adlibris säljer boken här


Signerade exemplar får du genom att swisha 189 kr och din postadress till 079-051 78 29Vapenlös 

Bilderna får efter överenskommelse användas till texter som handlar om romanen Vapenlös av Cecilia Ekhem. Hör av dig via kontaktformuläret på startsidan, om du vill ha någon bild i högre upplösning. Omslagsfotot är taget av Lise Svelander och formgivningen är gjord av Alexandra Lundquist, Visto förlag. Författarbilderna som inte är privata är fotade av Lise Svelander på Blickts. Ange detta om bilderna används. 

.